Verstappen: ‘Regen kan komend weekend interessant maken’

Print
Verstappen: ‘Regen kan komend weekend interessant maken’

Afbeelding: BSR Agency

Max Verstappen hoopt het komend weekeinde op revanche in Oostenrijk. In de eerste race van het Formule 1-seizoen was de Limburgse coureur de eerste uitvaller en hij moet dus een goed resultaat halen om nog hoop te houden op het kampioenschap. ,,Er is nog wat werk te verzetten, maar we weten welke richting we op moeten.”

Verstappen zegt dat een podium afgelopen weekend makkelijk haalbaar was. ,,We hadden ook nog veel punten kunnen scoren ten opzichte van Lewis, maar daar kunnen we nu niets meer aan veranderen. We lagen in de kwalificatie wat achter op Mercedes, dus dat gat moet we echt dichten om ze aan te vallen.”

De coureur van Red Bull noemt het positief dat de komende Grand Prix op hetzelfde circuit gehouden wordt. ,,Dit is een goede mogelijkheid om de wagen beter te begrijpen. Afgelopen weekend was niet perfect en nu kunnen we een directe vergelijking maken. Al is dat wel afhankelijk van het weer. Het kan dit weekend regenen en ik denk niet dat iemand weet hoe competitief ze zijn in de regen met deze nieuwe wagens. Dat kan interessant worden. Ik houd er van om in de regen te rijden, maar om snel te zijn moeten de coureur én de wagen 100 procent zijn.”