Minder dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizen

Print
Minder dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizen

Afbeelding: ANP

Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is gedaald van 103 naar 94.

Het is de tweede keer dat het aantal onder de honderd komt. Ook afgelopen zaterdag lagen 94 mensen met het coronavirus in ziekenhuizen. Dit is het laagste aantal in maanden. Het gemiddelde ziekenhuis behandelt nu minder dan twee coronapatiënten.

Twintig coronapatiënten liggen op de intensive care. Dat zijn er vier minder dan op dinsdag. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde van 79 naar 74, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal mensen dat met een andere aandoening op een intensivecareafdeling ligt, steeg juist. Het zijn er nu 576. Dat is een toename van 39 ten opzichte van dinsdag. In totaal behandelen de ic’s 596 mensen. Dit aantal schommelt al ruim een maand rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden intensivisten nu ongeveer 900 mensen hebben behandeld, maar de reguliere zorg komt moeizaam op gang.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen