Zeven jaar na brand is sloop van oude Boerenbond gestart

Print
Zeven jaar na brand is sloop van oude Boerenbond gestart

Uit het uitgebrande pand van de Boerenbond in Nederweert wordt asbest verwijderd. Afbeelding: John Peters

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Bijna zeven jaar na de verwoestende brand die de voormalige Boerenbond in Nederweert in de as heeft gelegd, is deze week gestart met het verwijderen van asbest uit het pand.

Het pand aan de Staat in Nederweert wordt samen met de oude garage verderop en het voormalige pand van de Aveve in zijn geheel herontwikkeld. Het onderkomen terrein kan wat de gemeente betreft worden herontwikkeld voor woningbouw, zo maakte ze eind vorig jaar bekend. Inmiddels zijn verkennende gesprekken met drie eigenaren gaande en is een potentiële ontwikkelaar in beeld, zo laat een gemeentewoordvoerder weten. Of het pand van de Boerenbond in zijn geheel wordt gesloopt, is bij de gemeente niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen