Herinrichting Kwistbeek dit najaar van start

Print
Herinrichting Kwistbeek dit najaar van start

Kwistbeek tussen Helden en Baarlo. Afbeelding: Laurens Eggen

Baarlo / Helden -

Het gebied rondom de Kwistbeek, die loopt tussen Helden en Baarlo, wordt vanaf de herfst aangepakt. Het beekdal wordt opnieuw ingericht om wateroverlast te voorkomen.

Waterschapsbestuurder Josette van Wersch zegt dat de aanpassingen hard nodig zijn. „De afgelopen jaren heeft hevige regenval, een gevolg van klimaatverandering, regelmatig gezorgd voor wateroverlast in Baarlo.”

De stuw bij Dekeshorst wordt verwijderd en op diverse plekken worden duikers vervangen en de oevers versterkt. Bij de watermolen in Baarlo komt een bypass te liggen, omdat in die omgeving in het verleden ook wateroverlast is geweest.

De herinrichting van Gebied Kwistbeek is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende werkgroepen uit Peel en Maas, de gemeente en Waterschap Limburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen