Michael van Gerwen klopt Peter Wright op eerste avond Summer Series

Print
Michael van Gerwen klopt Peter Wright op eerste avond Summer Series

Michael van Gerwen. Afbeelding: EPA

Darter Michael van Gerwen heeft bij het eerste toernooi uit de PDC Summer Series meteen toegeslagen. In de finale versloeg hij woensdag de markante Schot Peter Wright.

Van Gerwen leek op weg naar een nederlaag maar knokte zich terug na een 7-5-achterstand. Het werd 8-7 voor de Brabander in de eindstrijd van het eerste toernooi sinds de coronacrisis waar darters weer oog in oog stonden met elkaar.

De PDC Summer Series bestaan uit vijf eendaagse Players Championship-toernooien tot en met zondag. Elke avond nemen er 128 darters deel en is er telkens 75.000 pond, ruim 83.000 euro, te verdelen. Alle darters zijn vooraf getest op het coronavirus. Publiek wordt in de Marshall Arena van Milton Keynes niet toegelaten.

Voor Van Gerwen was het zijn eerste optreden sinds maart. Hij sloeg de Home Tour, waarin darters het vanuit huis tegen elkaar opnamen, over. Van Gerwen versloeg in de kwartfinales de enige overgebleven Nederlander Danny Noppert met 6-0. In de halve finales was de Brabander te sterk voor de Duitser Gabriel Clemens: 7-3. Wright had in zijn halve finale gewonnen van de Pool Krzysztof Ratajski.

Van Gerwen had genoten van zijn terugkeer aan het bord, al kende hij moeilijke momenten. In de tweede ronde verloor de nummer 1 van de wereld bijna van de jonge Schot William Borland. „Er komt steeds meer talent door, makkelijke partijen bestaan bijna niet meer. Je moet scherp zijn vanaf de eerste ronde”, vertelde Van Gerwen, die zich niet kon heugen ooit eerder een dartloze periode van vier maanden te hebben gehad. „Het was in ieder geval fijn om thuis te zijn en tijd door te brengen met het gezin.” Van Gerwen werd in april voor de tweede keer vader. „Maar ik ben ook blij om hier weer te staan. Darts is mijn passie. Voor een eerste toernooi na zo’n lange periode ging het niet slecht.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen