Oostenrijker onder vuur genomen in populair vakantieoord: Nederlandse verdachte (30) vast

Print
Oostenrijker onder vuur genomen in populair vakantieoord: Nederlandse verdachte (30) vast

Het schietincident vond plaats in het centrum van Zell am See, vlakbij een vijfsterrenhotel en een pension. Afbeelding: Videostill ORF2

De politie in Oostenrijk heeft een 30-jarige Nederlander gearresteerd na een schietincident in de bij toeristen populaire vakantieplaats Zell am See. Een 39-jarige inwoner werd er afgelopen nacht op straat onder vuur genomen. Hij raakte zwaargewond.

Naar andere verdachten wordt nog gezocht, melden Oostenrijkse media. Het schietincident vond omstreeks 02.27 uur plaats in de Franz-Josef-Straße in het centrum van Zell am See. Personeel van een nabijgelegen hotel schrok wakker van vier harde knallen en belden het noodnummer van het Rode Kruis. De hulpdiensten troffen een zwaargewonde man aan. Ambulanciers verleenden ter plekke eerste hulp en brachten het slachtoffer daarna naar het ziekenhuis. Woensdagochtend werd hij per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Salzburg.

De politie tast in het duister over de achtergrond van het schietincident. Het slachtoffer kan volgens haar nog niet ondervraagd worden. Omwille van het onderzoek laat ze weinig los over de arrestatie van de verdachte. Het is onduidelijk of de 30-jarige Nederlander vlak na de feiten werd opgepakt of na een huiszoeking die in de loop van de nacht plaatsvond.

Vluchtauto

De zoekactie naar de twee voortvluchtige medeverdachten is inmiddels uitgebreid tot buiten de Oostenrijkse staatsgrenzen. In mediaberichten was aanvankelijk sprake van buitenlanders die zouden zijn gevlucht in een zwarte Ford Tourneo. Volgens de politie is het niet bekend of er een vluchtvoertuig was.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen