Autodief opgepakt na wilde achtervolging door Venlo

Print
Autodief opgepakt na wilde achtervolging door Venlo

Afbeelding: Facebook politie

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De politie heeft woensdag in Venlo de bestuurder van een gestolen auto aangehouden na een wilde achtervolging.

Een agent zag de auto rijden op de Merelweg en gaf de bestuurder een stopteken. Dat negeerde die echter en een wilde achtervolging volgde. Volgens de politie gaf de bestuurder vol gas en nam hij veel risico’s door zonder te kijken drukke kruispunten over te steken.

Op de Postweg voor de rotonde Klagenfurtlaan raakte de vluchtende automobilist de berm en tolde zijn auto rond, waarna de achtervolgende agent tegen de auto botste. De bestuurder gaf echter nog niet op en vluchtte te voet het bos in. Daar probeerde hij zich te verstoppen, maar met behulp van passanten kon de agent hem uiteindelijk inrekenen.

De auto bleek te zijn gestolen in Venlo-Oost. Het onderzoek naar de diefstal loopt nog.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen