Zaandam

‘Ahold Delhaize mengt zich in strijd om HEMA’

© Getty Images

Ahold Delhaize overweegt om zich te mengen in de strijd om HEMA.

ANP

Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden. Het moederbedrijf van Albert Heijn heeft volgens bronnen van de krant inmiddels zakenbank Lazard in de arm genomen om een overname te onderzoeken.

Ahold Delhaize zou met overname vooral willen voorkomen dat concurrent Jumbo HEMA inlijft. Daarnaast hoopt het concern op kruisbestuiving tussen HEMA en de supermarkten van Ahold Delhaize. Een woordvoerder van Ahold Delhaize wilde tegenover de krant niet reageren.

HEMA is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij grepen de macht bij het bedrijf, in ruil voor het wegstrepen van 300 miljoen euro aan schulden, waarna de warenhuisketen afscheid nam van Marcel Boekhoorn als eigenaar.

De naam Jumbo zingt volgens het FD al langer rond als potentiële koper. Potentiële kopers van HEMA hebben tot maandag om hun interesse voor de winkelketen kenbaar te maken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal