Venray krijgt er in een dag twee supermarkten bij

© © iStock

Woensdagmorgen gingen in de Venrayse wijk Brukske twee supermarkten tegelijk open. Om 8 uur ’s openden Jumbo en Lidl hun deuren voor de klanten. “Een belangrijke stap in de voltooiing van het centrum van Brukske,” zegt wethouder Jan Loonen.

De nieuwe Jumbo is qua oppervlakte anderhalve keer zo groot als de vestiging in de Kiosk, die komende weken gesloopt gaat worden. De Lidl is nieuw voor Venray en maakt volgens wethouder Loonen het supermarktaanbod in Venray completer. Jumbo-ondernemer Winters: “De twee formules vullen elkaar denk ik goed aan. Lidl is een discounter met een beperkter assortiment en een regiofunctie, Jumbo is een full-servicesupermarkt.”

Afronding project Met de opening van de supermarkten komt de afronding van het project in Brukske weer een stap dichterbij. Eerder werden een nieuw multifunctioneel centrum en een schoolgebouw gerealiseerd. Wat nog volgt zijn de sloop van het oude winkelcentrum en de herinrichting van het centrale deel van Brukske. Daar komt veel groen en speelvoorzieningen. “De herinrichting van het hart van de wijk pakken we na de zomer samen met de wijkbewoners op”, zegt de wethouder. “We zijn nu aan het bedenken hoe we dat participatieproces in deze coronatijd precies gaan aanpakken.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg