Honda neemt maatregelen na uitvallen Verstappen

© Hollandse Hoogte / AFP

Elektronische problemen waren zondag de oorzaak van het uitvallen van Max Verstappen in de Grote Prijs van Oostenrijk. De Nederlandse Formule 1-coureur lag op de tweede plaats toen zijn Red Bull bij het ingaan van de elfde ronde ineens begon te haperen. Volgens motorleverancier Honda is de motor achterin de bolide van Verstappen onbeschadigd gebleven.

Redactie

Het uitvallen van teamgenoot Alexander Albon was eveneens te wijten aan elektronische problemen, meldt Honda na analyse van de data. „Die problemen hadden wel verschillende oorzaken”, aldus directeur Toyoharu Tanabe van Honda. „We hebben voor komend weekeinde maatregelen genomen. Aangezien onze motoren geen schade hebben opgelopen, zullen Max en Alex met dezelfde motoren rijden.”

Lees ook: Red Bull: veel geschreeuw, weinig wol, geen resultaat

De Formule 1-coureurs racen zondag weer over het circuit van Spielberg. De Fin Valtteri Bottas van Mercedes won daar zondag de GP van Oostenrijk.

Rood-wit-blauwe helm

Verstappen treedt zondag aan met een nieuwe helm in de kleuren rood-wit-blauw. „Dat is ook voor de vele Nederlandse fans die hier de laatste jaren zijn geweest. Dit jaar kunnen die er helaas niet bij zijn. Maar om toch Nederland te eren, heb ik gekozen voor een rood-wit-blauwe helm” zegt Verstappen op zijn sociale media.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal