Maatjes Levanto ontvangen extra beltegoed

Print
Maatjes Levanto ontvangen extra beltegoed

Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren / Geleen / Heerlen / Hoensbroek / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Eygelshoven -

Het maatjesproject van Levanto, met locaties in Maastricht, het Heuvelland, de Westelijke Mijnstreek en Parkstad, heeft met steun van het Oranje Fonds extra beltegoed ontvangen.

Het maatjesproject zet zich in voor eenzame mensen met een psychische kwetsbaarheid in Zuid- en Midden-Limburg. Het vrijwillige maatje en de cliënt ondernemen eens in de twee weken samen een eenvoudige sociale activiteit. Elkaar ontmoeten was echter niet meer zo vanzelfsprekend vanwege de coronamaatregelen. Hierdoor zijn ze op zoek gegaan naar andere manieren om met elkaar in contact te blijven. Van bellen en beeldbellen werd het meest gebruikgemaakt.

Dankzij een subsidie van 2500 euro van het Oranje Fonds en eenzelfde investering van Levanto ontvangen alle vrijwillige maatjes nu een extra beltegoed van 40 euro ter tegemoetkoming in hun belkosten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen