De Biest centraal tijdens stadswandeling in Weert

© Stadsgidsen Weert

De Weerter stadsgidsen verzorgen zondag 12 juli een stadswandeling met als thema De Biest.

Redactie

Onder begeleiding van de stadsgidsen Harrie Mennen en Peter Theunissen wordt er gewandeld langs een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk, zoals het vroegere kasteel de Nijenborgh van de graven van Horne, de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de poortgebouwen van zorgcentrum Hieronymus. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de voormalige kloosterkerk en de kloostertuin van de Minderbroeders, de voormalige Aldenborgh van de Van Hornes. De wandelroute loopt ook naar de Biesterbrug en de Zuid-Willemsvaart. De stadsgidsen geven hier informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Er wordt rekening gehouden met de actuele coronaregels. Deelname kost 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Er wordt om 14.00 uur gestart bij de stadspomp op de Oelemarkt. Aanmelden is verplicht via info@stadsgidsenweert.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal