Corona en malaria: streep door oefenduels Racing Genk

Print
Corona en malaria: streep door oefenduels Racing Genk

Eboue Kouassi. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Racing Genk heeft de oefenduels van donderdag tegen Termien en van zaterdag tegen AA Gent geannuleerd. Aanleiding is het positieve coronageval van Paul Onuachu.

De Nigeriaanse aanvaller is voorlopig in quarantaine geplaatst in afwachting van een tweede test. De andere spelers en stafleden van KRC Genk zijn negatief getest op corona. Desondanks zou de onrust onder de spelersgroep groot zijn.

De Belgische kampioen van 2019 kreeg nog meer slecht nieuws: Eboue Kouassi ligt met malaria in een ziekenhuis. De middenvelder heeft dat virus tijdens zijn verblijf in Ivoorkust opgelopen. Hij mag het ziekenhuis snel verlaten.

AA Gent liet na de positieve test van Onuachu al weten geen enkel risico te willen lopen en besliste het oefenduel af te blazen.

Cyriel Dessers had tegen Termien zijn debuut willen maken voor Racing Genk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen