Vader verdacht van moord vier maanden oude baby door slaan en schoppen tegen hoofd

Print
Vader verdacht van moord vier maanden oude baby door slaan en schoppen tegen hoofd

Foto ter illustratie. Afbeelding: Free Images

Een vader zit vast op verdenking van de moord op zijn vier maanden oude baby. Ook de moeder zou betrokken zijn bij de dood van haar kind. De baby overleed in maart.

De 39-jarige Richard R. uit Nieuwleusen (Overijssel) zou, mogelijk met medewerking of medeweten van zijn vrouw, het kind met kracht geschopt en geslagen hebben. Uit de tenlastelegging blijkt dat er ‘mechanisch botsend geweld’ op het hoofdje van het kindje is uitgeoefend.

Ook wordt hem verweten het kind in een hulpeloze toestand te hebben achtergelaten. De mishandelingen zijn mogelijk vrijwel meteen na de geboorte in november vorig jaar begonnen. Het is niet bekend wanneer de man is aangehouden. De man zit vast.

Doodsoorzaak

Volgens de officier van justitie is het onderzoek nog niet afgerond. Zo is de sectie op het kind, om de doodsoorzaak definitief vast te stellen, nog niet klaar. Een forensisch arts zal daarna nog de nodige onderzoeksvragen beantwoorden.

Over de dood van het kind is eerder niets naar buiten gebracht. Ook onderzoeken deskundigen de psyche van R. nog. In oktober volgt een nieuwe regiezitting in de zaak.

Mogelijk komt het Openbaar Ministerie dan met meer onderzoeksresultaten naar buiten.