Twee Limburgse nertsbedrijven geruimd na nieuwe coronabesmettingen

Print
Twee Limburgse nertsbedrijven geruimd na nieuwe coronabesmettingen

Foto ter illustratie. Getty Images/Fotosearch RF Afbeelding: Getty Images

Ospel / Vredepeel -

Bij twee nertsbedrijven in Limburg is opnieuw corona vastgesteld. De bedrijven in Ospel en Vredepeel worden zo snel mogelijk geruimd.

Het bedrijf in Ospel heeft 6.400 moederdieren. In Vredepeel gaat het om 12.500 moederdieren. De besmettingen zijn aan het licht gekomen door middel van het early warning monitoringssysteem waarmee wekelijks kadavers worden getest op het virus.

In totaal zijn nu 22 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. Op de 20 bedrijven waar eerder SARS-CoV-2 is vastgesteld zijn alle dieren geruimd.

Preventief ruimen

De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost deed donderdag nog een oproep aan minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om alle nertsenbedrijven in Zuidoost-Brabant preventief te ruimen.

In deze brief wordt Gemert-Bakel als voorbeeld gebruikt, waar 9 van de 19 actieve nertsenbedrijven al zijn geruimd. In naburige gemeenten Laarbeek, Deurne, Sint Antonis, Venray en Uden zijn inmiddels ook bedrijven geruimd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen