Politie neemt rijdend zwembad van Youtuber in beslag

De Ford Ka die van de weg werd gehaald door de politie. © Politie Zwolle

De politie in Apeldoorn keek woensdag vreemd op toen een gepimpte Ford Ka zonder dak en mét zwembad voorbijreed. Achterin het excentrieke voertuig bleek YouTuber Boaz van Boggelen te badderen. Hoewel de politie de humor van de actie inzag, mochten de influencer en zijn kompanen hun weg niet vervolgen.

Emiel Poelert

De verbouwde Ford Ka van Boaz van Boggelen voldeed volgens de politie niet meer aan de gestelde eisen om op de openbare weg te rijden. Desalniettemin besloot de bekende YouTuber uit Amersfoort, net als een dag eerder, met zijn vrienden in de zogeheten ‘Ka-brio’ te gaan toeren.

De influencer, met 469.000 abonnees, nam zelf plaats in het onorthodoxe zwembad terwijl hij een video voor zijn YouTube-kanaal opnam. Het ritje bleek van korte duur. Een bezoekje aan de McDrive verliep nog gesmeerd, maar even later spotte de politie het voertuig.

Erg grappig

Van Boggelen, die vaker video’s opneemt in markante auto’s, mocht met zijn gezelschap in eerste instantie geen meter verder rijden. Het viertal kreeg een boete aan de broek omdat er geen gordels werden gedragen. Daarna stond de politie toch nog toe dat ze nog 100 meter verder reden om hun Ka-brio op eigen terrein neer te zetten. ,,Ze zeiden dat het superdom is wat we hebben gedaan. Ja, dat weten we, maar we vonden het erg grappig.”

De politie gaf de auto bovendien een zogeheten WOK-status mee. Dat betekent dat de auto niet meer de weg op mag tot de RDW dat goedkeurt. ,,Wanneer dit niet lukt, zal het voertuig naar de sloop gaan. Of naar een museum”, stelt de politie op Instagram.

Oprit

Het voertuig blijkt echter een heel andere bestemming te krijgen, laat Van Boggelen weten. ,,Ik kreeg een berichtje van één van mijn volgers dat die de auto graag op de oprit wil hebben, zodat-ie als zwemband kan worden gebruikt. Mooi toch? Zaterdagochtend wordt de auto erheen gebracht.”

Hoewel Van Boggelen aan het einde van de video zijn volgers afraadt ooit eenzelfde stunt uit te halen, heeft hij geen spijt. ,,Je weet van tevoren dat het iets debiels wordt, dat was ook de insteek. Nu heb ik het al uitgevoerd, maar anders zou ik zo weer doen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal