België verplicht mondkapjes in winkels en bioscopen

Print
België verplicht mondkapjes in winkels en bioscopen

Afbeelding: Peter Hilz

Het wordt in België vanaf zaterdag voor inwoners boven de twaalf jaar verplicht een mondkapje te dragen in winkels, winkelcentra, bioscopen, theaters en musea. Ook in gebedshuizen moeten bezoekers een mondkapje op en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Dat hebben de federale en deelregeringen gisteravond na overleg besloten. Een mondkapje in het ov was al verplicht.

De Hoge Gezondheidsraad, die het Belgische ministerie van Volksgezondheid adviseert, drong er vorige week al op aan de maatregelen uit te breiden en de bestaande aanbeveling om een kapje in winkels te dragen aan te scherpen. Dat is nodig „om de bescherming van klanten en verkopers te verbeteren”, aldus het adviesorgaan. Mensen die geen mondkapje dragen riskeren een boete.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen