Proteion schaft verplichte quarantaine af voor nieuwe bewoners

Print
Proteion schaft verplichte quarantaine af voor nieuwe bewoners

Eerder werd de bezoekersregeling in zorginstellingen al versoepeld. Afbeelding: ANP

Horn -

Nieuwe bewoners van zorgkoepel Proteion kunnen nu weer direct intrekken in hun eigen kamer. Voorheen was een periode van twaalf dagen in quarantaine verplicht in verband met corona.

Omdat ook de beperking op het aantal bezoekers is vervallen, is het voor familie een vrienden ook mogelijk om te helpen met de verhuizing.

Voordat de nieuwe bewoner zijn intrek neemt, wordt wel geïnformeerd naar zijn of haar de gezondheidssituatie en die van de familie. Indien er geen coronagerelateerde klachten zijn, kunnen de bewoners direct intrekken. Anders volgt één dag voor de opname een coronatest.

Lees ook: Helden in de zorg die ons erdoor slepen

Afdelingen

Het versoepelen van de regels betekent ook dat de quarantaineafdelingen voor dementerende bewoners op Hornerheide en Roncalli zijn vervallen. Hier kunnen nu weer reguliere cliënten terecht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen