Nederlandse jongeren opgepakt na onrustige nacht in Belgische badplaats

Print
Nederlandse jongeren opgepakt na onrustige nacht in Belgische badplaats

Afbeelding: Benny Proot

In het centrum van de Belgische badplaats Knokke zijn bij ongeregeldheden vijf arrestaties verricht, onder wie drie Nederlandse jongeren.

Het wordt al verscheidene nachten onrustig in de uitgaanswijk van Knokke zodra de cafés om 01.00 uur sluiten. De gemeentepolitie heeft de hulp ingeroepen van de federale collega’s en ook Nederlandse agenten zijn naar Knokke om de orde te helpen handhaven, meldde de Belgische omroep VRT.

Lees ook: Buitenland gruwelt van ‘losgeslagen’ pubers: ‘Het is altijd hetzelfde met die Nederlanders’

Ook in de voorafgaande nacht zijn vijf mensen aangehouden. De overlast zou vooral door Nederlandse jongeren worden veroorzaakt die na de sluiting van de horeca blijven hangen in de wijk vlak bij het gemeentehuis.

Langer open

Ze provoceren voorbijgangers en de politieagenten. De autoriteiten overwegen om de cafés in Knokke langer open te houden. Door het coronavirus sluiten ze om 01.00 uur. Bij latere sluitingstijden zouden de ‘feestvierders’ gespreid kunnen vertrekken en niet allemaal tegelijk op bijvoorbeeld het Verweeplein terechtkomen.

Recentelijk kwamen Nederlandse jongeren die zich in de Portugese badplaats Albufeira hadden misdragen in het nieuws.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen