Verstappen rijdt naar tweede tijd in eerste vrije training

Print
Verstappen rijdt naar tweede tijd in eerste vrije training

Afbeelding: AFP

Max Verstappen heeft de tweede tijd gereden tijdens de eerste vrije training van de Grote Prijs van Steiermark. De Nederlander van Red Bull was alleen langzamer dan Sergio Pérez, de Mexicaan van Racing Point.

Verstappen moest slechts 0,096 seconde toegeven op Pérez. Valtteri Bottas, vorige week de winnaar van de Grote Prijs van Oostenrijk, reed de derde tijd. De Finse coureur van Mercedes was net iets sneller dan zijn ploeggenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton

De coureurs van Ferrari stelden teleur. Sebastian Vettel reed de tiende tijd. Het snelste rondje van Charles Leclerc was slechts goed voor de twaalfde tijd.

De eerste Grote Prijs van Steiermark ooit wordt gereden op de Red Bull Ring, waar afgelopen zondag ook de Grote Prijs van Oostenrijk was. Verstappen viel in die eerste race van het seizoen al in de elfde ronde uit vanwege elektronische problemen aan zijn auto. Hij aast op revanche.

De coureurs werken vanaf 15.00 uur nog een tweede vrije training af. Die sessie krijgt mogelijk meer gewicht dan normaal. Het is namelijk niet zeker dat de derde vrije training en kwalificatie zaterdag doorgaan, vanwege het slechte weer dat wordt voorspeld. Als de kwalificatie ook zondagochtend niet kan plaatsvinden, dan is de uitslag van de tweede vrije training leidend voor de startopstelling van de race van zondagmiddag.