Benoeming

CBS-kopstuk Astrid Boeijen gaat Brightlands Smart Services Campus in Heerlen leiden

Print
CBS-kopstuk Astrid Boeijen gaat Brightlands Smart Services Campus in Heerlen leiden

Astrid Boeijen. Afbeelding: Studio Zwartlicht

Heerlen / Hoensbroek -

CBS-kopstuk Astrid Boeijen is per 1 september benoemd tot directeur van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Boeijen (1972) is nu nog directeur van de Heerlense vestiging van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waar ze ook leiding geeft aan het onderdeel Dataservices, Research en Innovatie. Zij volgt Theo van Kessel op die na het vertrek van Peter Verkoulen vorig jaar de directie waarnam.

Op de campus in Heerlen, opgericht in 2015, staan datawetenschappen en de ontwikkeling van nieuwe slimme digitale diensten centraal. Bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden zijn er bezig met nieuwe bedrijvigheid, talentontwikkeling en innovaties. Inmiddels hebben zich tachtig bedrijven en instellingen aan de campus verbonden.

De nieuwe directeur, van oorsprong chemicus, vervulde eerder leidinggevende functies bij de Universiteit Maastricht voordat ze bij het CBS aantrad. Daar was ze betrokken bij de oprichting van het CBS Center for Big Data Statistics en bij de uitbouw van op de regio gerichte Data Centers, samenwerkingsverbanden van het CBS met gemeenten en provincies.

Ze wil van de Heerlens instelling een campus van nationaal belang op het gebied van data en smart services maken. „Ik wil zo bijdragen aan de ontwikkeling van de Limburgse economie en samenleving.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen