Inbraak in Italiaanse vakantievilla koninklijke familie

Print
Inbraak in Italiaanse vakantievilla koninklijke familie

Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bij Paleis Huis ten Bosch op Koningsdag. Afbeelding: ANP

De koninklijke familie heeft recent te maken gehad met een inbraak in hun vakantiehuis in Tavarnelle, Toscane. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst naar aanleiding van berichtgeving in Italiaanse media. Tijdens de inbraak was het koninklijke gezin niet in de villa aanwezig.

De RVD wil verder geen details vrijgeven, maar volgens de Italiaanse pers zouden de criminelen een terreinwagen van de Oranjes hebben gebruikt om te vluchten. Die wagen is later door de Italiaanse politie teruggevonden. Er zou vorige week in de nacht van zaterdag op zondag niks waardevols buit zijn gemaakt.

Het huis met de naam Rocco dei Draconi in Toscane kwam in 1975 in het bezit van prinses Beatrix. Het kreeg die naam als knipoog naar Drakensteyn, het kasteel van Beatrix nabij Lage Vuursche. Nu is Rocco dei Draconi van koning Willem-Alexander, prins Constantijn en Luana en Zaria, de dochters van de overleden prins Friso.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →