Start aanpak A76 bij Neerbeek zorgt voor wegafsluitingen

Print
Start aanpak A76 bij Neerbeek zorgt voor wegafsluitingen

Afbeelding: De Limburger

Neerbeek / Geleen -

Vanaf vrijdag 17 juli wordt gestart met de herinrichting de kruising van de A76 bij Neerbeek. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 15 augustus afgerond.

De aansluiting van de Rijksweg Zuid in Geleen en de Prins Mauritslaan in Beek op de A76, het viaduct en de af- en toeritten naar de A76 krijgen nieuw asfalt en deels een nieuwe weginrichting. Zo komt er een extra opstelbaan en een extra rijbaan bij de toerit van de A76 richting Heerlen. Alle afsluitingen, van de toe- en afritten van de A76, vinden voornamelijk in de avond- en nachtelijke uren plaats. Het viaduct blijft altijd bereikbaar voor verkeer vanuit beide richtingen al zal soms maar één rijbaan beschikbaar zijn.

De exacte planning is hier te lezen.

De reconstructie van de kruising staat al sinds 2017 op de planning. Door meerdere vertragingen werd bekend dat het project inmiddels negen ton duurder is uitgevallen dan oorspronkelijk gepland.

Lees ook: Aanpak kruising A76 Neerbeek ruim negen ton duurder

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen