Diverse krakers op het programma in de Champions League na loting

Print
Diverse krakers op het programma in de Champions League na loting

Afbeelding: AD/Reuters

Een kleine maand voor de herstart van de Champions League en Europa League rollen in Nyon de clubs uit de koker voor het vervolg van de toernooien. Er staan vanaf de kwartfinales in de Champions League enkele krakers op het programma.

De loting voor het vervolg van de Champions League is verricht. Er is meteen doorgeloot tot aan de finale, die wordt gespeeld in het stadion van Benfica in Lissabon. Twee kwartfinales zijn al zeker: RB Leipzig speelt tegen Atlético Madrid en Marten de Roon treft met Atalanta Bergamo Paris Saint-Germain. Deze vier ploegen kwalificeerden zich al voor de uitbraak van de coronapandemie voor de kwartfinales.

De andere ploegen die elkaar ook kunnen treffen: Real Madrid/Manchester City (2-1 voor City) speelt tegen de winnaar van Juventus/Lyon (1-0 voor Lyon). De andere kwartfinale bestaat uit Napoli/Barcelona (1-1) en Chelsea/Bayern München (in München won Bayern met 3-0).

De halve finales

Uit de koker van Paulo Sousa, tweevoudig winnaar van de Champions League (Juventus, in 1996 en Borussia Dortmund in 1997) rolden ook direct de krakers in de halve finales.

De winnaar van de kwartfinale tussen Real Madrid/Manchester City en Olympique Lyon/Juventus speelt tegen Napoli, Barcelona, Chelsea of Bayern. De andere halve finale die op de rol staat: Atalanta of PSG treft RB Leipzig of Atlético.

PSG

Kan PSG eindelijk de Champions League winnen? Bij de bookmakers is de ploeg van Thomas Tüchel de favoriet voor de eindzege. De route hordes die de Parijzenaars moeten nemen: Atalanta in de kwartfinale. Als de Italianen worden verslagen, volgt RB Leipzig of Atlético in de halve finale.