OM: oorzaak van spoordrama Oss is niet te achterhalen

Print
OM: oorzaak van spoordrama Oss is niet te achterhalen

Afbeelding: Gabor Heeres/Foto Mallo

De oorzaak van het spoordrama in Oss wordt waarschijnlijk nooit achterhaald. Dat concludeert het Openbaar Ministerie na bijna twee jaar onderzoek.

Een technisch mankement of storing aan de Stint zijn niet gebleken, een menselijke fout sluit het OM uit. ‘Een verschrikkelijke conclusie.’

Op 20 september 2018 botste een Stint op een passerende trein vlakbij station Oss-West. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden het ongeval niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.

,,We komen nu tot de teleurstellende en verschrikkelijke conclusie dat we nooit gaan achterhalen wat precies de oorzaak is geweest van dit ongeluk”, zegt officier Janine Kramer vrijdag. ,,Een technisch mankement is niet gebleken. Een storing ook niet. Menselijk handelen hebben we uitgesloten.”

Desondanks is het OM ervan overtuigd dat er wel degelijk technisch iets is misgegaan waardoor de Stint die twintigste september niet remde. Maar wat dat precies is geweest, denkt het OM niet te kunnen zeggen. ,,We hadden zo graag aan de ouders en de bestuurster willen verklaren wat er is gebeurd. Wat de aanleiding was. Maar we hebben hen deze week helaas wat anders moeten melden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen