iPhone-gebruikers klagen massaal over crashende apps

Print
iPhone-gebruikers klagen massaal over crashende apps

Afbeelding: REUTERS

Gebruikers van iOS melden dat meerdere apps op het platform van Apple crashen bij het openen. Het gaat onder andere om Spotify, Flitsmeister, Waze en Tinder. Vooral Spotify-gebruikers ervaren problemen: zij melden dat de app niet meer te openen is. De schuldige lijkt Facebook te zijn, al is dat nog niet bevestigd.

Op Twitter zijn massaal meldingen te zien van gebruikers die klagen dat hun Spotify-app op iOS niet meer wil starten, maar gebruikers melden ook problemen met Flitsmeister, Waze, Pinterest, Tinder en Call of Duty Mobile. Spotify zelf meldde op Twitter het probleem te onderzoeken.

Ontwikkelaars van de apps melden dat de apps crashen door een fout in de software die ontwikkelaars gebruiken om sociale medium Facebook te integreren in hun app, de zogenaamde ‘software development kit’ van dat bedrijf. Ze verzoeken het sociale netwerk om eventuele veranderingen in de code zo snel mogelijk terug te draaien.

Facebook onderzoekt deze meldingen. Spotify laat onafhankelijk daarvan aan gebruikers weten ook onderzoek te doen naar de oorzaak van de crashende app.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen