Discussie over mantelzorgcompliment in Beek

Print
Discussie over mantelzorgcompliment in Beek

Afbeelding: De Limburger

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De Beekse gemeenteraad is het niet eens over het nieuw te vormen mantelzorgcompliment. Het CDA deed een voorstel om het bedrag van honderd euro te vervangen door een cadeaubon met dezelfde waarde die te besteden is bij Beekse ondernemers.

Sinds dit jaar kent de gemeente een nieuw relatiegeschenk die ook enkel te besteden is bij Beekse ondernemers. Oppositiepartijen Progressief Beek, Senioren Belang Beek en de VVD hebben echter moeite met de inperking van de waardering en willen dat mensen zelf moeten kunnen bepalen waaraan ze het bedrag uitgeven. Volgens CDA-raadslid Marie-José de Bruijn - de Vos moet het compliment worden gezien als een cadeau, waardoor de gemeente dus zelf moet kunnen bepalen wat ze geven. Met de bon snijdt het mes volgens haar aan twee kanten en worden zowel de mantelzorgers als de ondernemers geholpen. Een eventuele cadeaubon bovenop de huidige honderd euro is voor de oppositie wel bespreekbaar.

Besloten is om de mogelijkheid vooralsnog te onderzoeken. Het huidige bedrag van honderd euro in contanten zal tot en met 2021 gewoon worden uitgekeerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen