Verstappen snelste in tweede vrije training Formule 1

Print
Verstappen snelste in tweede vrije training Formule 1

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden tijdens de tweede vrije training van de Grote Prijs van Steiermark. De Nederlander van Red Bull deed slechts 1.03,660 over zijn beste rondje.

Verstappen was met de tweede plaats ook al snel in de eerste vrije training, toen hij alleen langzamer was dan de Mexicaan Sergio Pérez van Racing Point.

De eerste Grote Prijs van Steiermark ooit wordt gereden op de Red Bull Ring, waar afgelopen zondag ook de Grote Prijs van Oostenrijk was. Verstappen viel in die eerste race van het seizoen al in de elfde ronde uit vanwege elektronische problemen aan zijn auto. Hij aast nu op revanche en met zijn Red Bull leek het de eerste twee vrije trainingen wel goed te zitten.

Weer

Verstappen zag tijdens de tweede vrije training twee keer een snelle ronde van hem geschrapt worden. Hij zou met zijn auto te ver uit de baan zijn geraakt. De Nederlander wilde vervolgens toch nog graag een snelle tijd neerzetten omdat zaterdag de derde vrije training en kwalificatie wellicht niet doorgaan, vanwege het slechte weer dat wordt voorspeld. Als de kwalificatie ook zondagochtend niet kan plaatsvinden, dan is de uitslag van de tweede vrije training leidend voor de startopstelling van de race van zondagmiddag.

Valtteri Bottas klokte de tweede tijd in zijn Mercedes op de tweede vrije training. De Finse winnaar van de eerste race van afgelopen zondag van het uitgestelde seizoen in de Formule 1 moest slechts 0,043 toegeven op Verstappen. Peréz, de snelste in de eerste vrije training, reed de de derde tijd voor Racing Point.

De coureurs van Ferrari stelden teleur in beide trainingen. Sebastian Vettel reed de tiende en zestiende tijd. Charles Leclerc was slechts voor de twaalfde en negende tijd. Lewi Hamilton was ook niet tevreden over zijn Mercedes. De wereldkampioen klokte de vierde en vijfde tijd.

Beter gevoel

Formule 1-coureur Max Verstappen was blij met het verloop van de eerste twee vrije trainingen. „Het gevoel was beter dan vorige week”, zei de Nederlander, die afgelopen zondag in de Grote Prijs van Oostenrijk op hetzelfde circuit van Spielberg al vroeg uitviel, tegen internationale media.

De kans bestaat dat wegens slecht weer de kwalificatie van zaterdag wordt afgelast. Dan is de prestatie van Verstappen van nu mogelijk voldoende voor poleposition. „Voorlopig sta ik er goed voor”, zei hij daarom. „Maar laten we rustig afwachten wat er morgen gebeurt. Dan zien we wel wat dit waard is. Mogelijk is er zelfs zondagochtend nog een kwalificatie.”

Op dit moment is het niet zijn grootste zorg. „We hebben geprobeerd de problemen van vorige week op te lossen en het lijkt erop dat dit is gelukt. Of het allemaal genoeg is om zondag te winnen kan ik niet zeggen. Laten we afwachten.”