Zicht op kermis eind augustus in Nederweert en Budschop

Print
Zicht op kermis eind augustus in Nederweert en Budschop

Voor de net geïnstalleerde burgemeester Birgit Op de Laak was de kermis in Nederweert vorig jaar hét moment om kennis te maken met inwoners van de gemeente. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Achter de schermen wordt hard gewerkt om een kermis in Nederweert toch mogelijk te maken. De attracties worden dan mogelijk verspreid over Nederweert en Budschop.

Op 1 mei liet het college de raadsleden van Nederweert nog weten dat de kermissen allemaal niet door zouden gaan. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen vroeg D66 vorige maand al of niet toch een kermis kon worden georganiseerd; deze week kwam wethouder Peter Koolen op het eerdere collegebesluit terug. „We doen ons best voor de (horeca)ondernemers en zijn met de organisator in gesprek over wat kan en mag. Daarbij kijken we ook naar een spreiding van het kermisterrein over de kernen van Nederweert en Budschop, want het moet wel veilig en verantwoord.”

De organisator van de kermis in Nederweert was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. De kermis in Nederweert staat gepland van 28 augustus tot en met 1 september. In Nederweert-Eind, Ospel en Leveroy konden de kermissen vanwege corona niet doorgaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen