Schouten: geen ruiming nertsenfokkerijen in zuidoosten Brabant

Print
Schouten: geen ruiming nertsenfokkerijen in zuidoosten Brabant

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Minister Carola Schouten van Landbouw geeft geen gehoor aan de oproep van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost om alle nertsen in die regio preventief te ruimen.

„Dat is nu niet aan de orde”, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Wel worden bestaande maatregelen aangescherpt.

Lees ook: Veiligheidsregio wil ruiming alle nertsen zuidoosten van Brabant

Al bij 22 nertsenbedrijven is het coronavirus geconstateerd. De veiligheidsregio wil overgaan tot preventieve ruiming om verdere besmetting te voorkomen. „Deze maatregel treffen we alleen als er geen andere mogelijkheid bestaat om de volksgezondheid of diergezondheid te beschermen”, aldus de bewindsvrouw.

Geïrriteerd

Schouten heeft besloten dat medewerkers op alle nertsenbedrijven verplicht mondkapjes en gezichtsschermen moeten gaan dragen. Verder gaat de NVWA het toezicht intensiveren. Omdat nog steeds niet duidelijk is hoe alle bedrijven zijn besmet, wordt het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert over de bestrijding van de corona-epidemie, nogmaals gevraagd om een risicobeoordeling en advies.

De Eindhovense burgemeester John Jorritsma reageert op Twitter geïrriteerd, omdat hij van tevoren niet is geïnformeerd. Hij zegt dat hij als voorzitter van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost een brief aan minister Schouten heeft gestuurd en vervolgens via de media haar reactie aan de Tweede Kamer moet vernemen. „Toch wel bijzonder”, schrijft hij. „Zo gaat het altijd met dit ministerie!!!”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen