Grote verslagenheid na overlijden shorttrackster van Ruijven

Print
Grote verslagenheid na overlijden shorttrackster van Ruijven

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Sportkoepel NOC*NSF heeft met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven.

„Het is vrijwel niet te bevatten wat Lara van Ruijven en haar naasten is overkomen”, zegt technisch directeur Maurits Hendriks. „Ik heb haar leren kennen als een succesvolle en volop in het leven staande jonge topsporter en een graag geziene collega binnen de grote groep sporters en begeleiders van TeamNL.”

Lees ook: In memoriam | Shorttrackster Lara van Ruijven (27): een bescheiden, sociaal en krachtig mens

„Het verdriet en de verslagenheid bij haar naasten en iedereen die haar kende is groot”, vervolgt Hendriks. „Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit onbegrijpelijke verlies. Laten we elkaar en Lara’s omgeving stevig vasthouden en steunen in deze moeilijke tijd.”

Van Ruijven heeft met grote inzet aan zowel de Winterspelen van Sochi 2014 als aan die van Pyeongchang 2018 deelgenomen, zegt Hendriks. „In 2018 won Lara tijdens die Winterspelen samen met Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting brons op het onderdeel relay. Het kwartet reed destijds een wereldrecord in de B-finale. Daarnaast won zij op de relay zes medailles op Europese- en wereldkampioenschappen.”

„We hebben zo meegeleefd met Lara, haar familie en het shorttrackteam. Dat zij in de bloei van haar leven ineens van ons wordt weggerukt, is niet te bevatten”, laat Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB weten. „Namens de KNSB wens ik Lara’s vriend, familie en naasten veel sterkte bij het verwerken van dit immense verlies.”

Teamgenoten

Ook de teamgenoten van Lara van Ruijven hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 27-jarige shorttrackster.

„Rust zacht, lieve Lara. Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relayfinaledebuut, dat het wel goed zou komen. Dit zei ik twee weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen. Ik ga je zo verschrikkelijk missen lieve Laar. Ik hou van je”, laat teamgenote Suzanne Schulting op Twitter weten.

„Rust zacht, lieve stoere mooie Lara. Ik, wij, iedereen kan niet zonder jou en toch moeten wij je laten gaan. Jou panterhart zal voor altijd in ons hart zijn. Kampioen ben je voor altijd”, reageerde Daan Breeuwsma.

Rust zacht, lieve Lara. De doorzetter, met je onvergetelijke lach en je lieve zorgzame karakter. Ik ga je ontzetten missen... voor altijd in mijn hart”, schrijft voormalig ploeggenote Jorien ter Mors, die samen met Van Ruijven, Schulting en Yara van Kerkhof bij de Spelen van Pyeongchang olympisch brons veroverde op de relay.

„Lieve Lara, ik zal je ongelofelijk missen. Tien jaar lang reisden we samen de hele wereld over, deelden we successen, maar ook teleurstellingen. Altijd was jij de vrolijke en positieve persoon in ons team. Ik zal jou nooit vergeten. Rust zacht Lara, jij bent voor altijd in ons hart”, reageert Sjinkie Knegt.

Teamgenoten Rianne de Vries en Van Kerkhof laten weten haar nu al enorm te missen. „Mijn allerliefste roomie. Ik mis jou zo ontzettend erg! Maar ik neem jou voor altijd mee in mijn hart!!#PanterLara”, schrijft De Vries. „Je lach, je geklets, je interesse, je positieve instelling, je wil, je naïviteit, je verwondering maar bovenal je aanwezigheid... Ik mis je nu al zo ontzettend lieve Laar”, reageert Van Kerkhof. „Rust zacht #panterlara”

De shorttrackploeg is nog op trainingskamp in Font Romeu in de Franse Pyreneeën. Daar kreeg Van Ruijven gezondheidsklachten en werd ze overgebracht naar het ziekenhuis in Perpignan.