Zomers weer laat nog even op zich wachten

© ANP

Vakantiegangers in eigen land zullen nog even geduld moeten hebben voor zomers weer. Het is wisselvallig en voorlopig blijft dat zo.

Redactie

Zaterdag blijft het op enkele buien na droog. Perioden met zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het wordt 19 tot 22 graden. Daarmee is het een stuk vriendelijker dan de afgelopen dagen, toen het vooral grijs en grauw was.

Mild

De komende dagen belooft het zo mild te blijven. Er worden zonnige perioden voorspeld met temperaturen van zo’n 18 tot 21 graden. Maandag klimt de temperatuur naar zo’n 22 tot 24 graden. Zo is het tijdens de ochtend en avond vrij zonnig, in de middag zijn stapelwolken aanwezig. Er staat weinig tot geen wind.

Pittige buien

Na maandag slaat het weer om. Dinsdag en woensdag kunnen pittige buien vallen. Richting het einde van de week wordt het mogelijk iets beter, met minder regen en meer zon, maar dat is nog zeker geen garantie.

Voorlopig lijkt de zomer dus nog echt niet door te zetten. Al met al komen de temperaturen overdag meestal niet boven de gebruikelijke 22 of 23 graden uit en verder valt er uit de aanwezige bewolking soms een klein beetje regen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal