Witwassen

Video: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen bij recyclingbedrijf in Venlo

Politie, justitie en fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD zijn bezig met een grootscheeps, strafrechtelijk onderzoek bij Geerlings Metaalrecycling in Venlo, dat wellicht nog dagen duurt. Het bedrijf wordt verdacht van witwassen en overtreding van milieuregels.

Peter Heesen

Dat bevestigt een woordvoerster van justitie. De inval vond zaterdag plaats bij het bedrijf aan de James Cookweg in Blerick, maar ook bij de woningen van drie werknemers en een accountantskantoor.

Er werd beslag gelegd op de administratie, vier ton aan contant geld en een Porsche en Maserati. Gezocht werd tevens naar „verborgen ruimtes”. De woordvoerster van justitie wilde niet zeggen wat zich in die verborgen ruimtes moet bevinden. Bij de zoekactie naar deze ruimtes is de hulp ingeschakeld van Defensie, omdat die gespecialiseerd is in dat werk. Het bedrijf is lopende het onderzoek stilgelegd.

© Lé Giesen

© Lé Giesen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal