Max Verstappen niet opgewassen tegen oppermachtig Mercedes

Print
Max Verstappen niet opgewassen tegen oppermachtig Mercedes

Afbeelding: AD/BSR Agency

Max Verstappen heeft bij de tweede GP van het Formule 1 seizoen met een derde plek een maximaal resultaat behaald. Lewis Hamilton won de GP van Steiermark voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Beide Mercedessen bleken te sterk voor de jonge Limburger, die in de slotronden hard vocht voor zijn tweede plek. Maar ook Bottas bleek uiteindelijk te sterk.

Een weinig opwindende start aan de kop van het veld van de GP van Steiermark, want Max Verstappen wist in het spoor te blijven van Lewis Hamilton. Tegelijkertijd wist hij een aanval van de op plek drie gestarte Carlos Sainz af te slaan. In het midden van het veld – in de strijd om plek tien – spatten de vonken er wel vanaf in ronde 1. Charles Leclerc - met zijn Ferrari gestart van plek 11 - speelde het klaar om zijn teamgenoot Sebastian Vettel te torpederen. De Duitser viel meteen uit met schade aan de achtervleugel; Leclerc enkele ronden later met schade aan de bodem van de auto. Opnieuw een rampzalig raceweekeinde dus voor Ferrari.

Lees ook: Max Verstappen baalt: ‘Er zat niet meer in, we hebben nog veel werk te doen’

Na de start probeerde Verstappen vergeefs om hetzelfde tempo te rijden als Hamilton vooraan. De Brit pakte in de eerste stint op de rode band met gemak dik 5 seconden op Verstappen. Achter de jonge Limburger wist Valtteri Bottas steeds meer tijd goed te maken op Verstappen. Tot een onderling duel kwam het niet, want Verstappen was de eerste in de topdrie die de pit in dook voor vers rubber. Hamilton deed dat drie ronden later. Na 34 ronden was de volgorde weer hersteld; Hamilton 1, Verstappen 2 en Bottas op plek 3. Tussen de Brit en de Limburger 5 seconden. Naar de Fin een gat van zes seconden.

In die status quo veranderde rondenlang niets. Na 50 ronden was het verschil tussen Hamilton en Verstappen nog steeds een seconde of 5, maar was het gat tussen de Limburger en Bottas opgelopen naar 9 seconden omdat de Fin zich door achterliggers liet ophouden. Toch liet Mercedes aan Bottas weten dat hij Verstappen puur op snelheid tegen het einde van de race zou kunnen achterhalen. Dat bleek te kloppen. In ronde 64 was het gat tussen beide kemphanen nog maar 2,8 seconden. In ronde 66 viel de Fin voor het eerst aan, maar Verstappen gaf zich niet meteen gewonnen. Kort daarna was het toch gedaan. Verstappen moest zijn tweede plek opgeven en dook de pits in voor de rode band om nog een snelste ronde en een extra punt te scoren. Dat lukte niet.