Hongarije komt met nieuwe beperkingen aan de grens

Print
Hongarije komt met nieuwe beperkingen aan de grens

Boedapest. Afbeelding: Getty Images

Hongarije neemt nieuwe maatregelen aan de grens om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen die risicolanden hebben bezocht moeten hun gezondheid aan de grens laten controleren en daarna 14 dagen in quarantaine gaan.

De stafchef van premier Viktor Orbán zei dat de nieuwe beperkingen nodig zijn om het virus „buiten de grenzen” te houden. Buitenlanders die uit landen op een rode lijst komen, mogen Hongarije helemaal niet meer in. Wie uit een risicoland met de kleurcode geel komt, krijgt te maken met dezelfde beperkingen als Hongaren.

Landen als Albanië, Kosovo, Montenegro en Oekraïne vallen momenteel in die rode categorie. Servië, Portugal, Rusland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk staan op de gele lijst. De landenlijsten zullen volgens de regering regelmatig worden bijgewerkt.

De maatregelen moeten woensdag van kracht worden. Er worden wel uitzonderingen gemaakt voor sommige reizigers, zoals vrachtvervoerders. Ook hoeven mensen niet in quarantaine als ze in vijf dagen tijd twee keer negatief hebben getest op het virus, aldus stafchef Gergely Gulyás.

Het grensbeleid wordt aangescherpt omdat het coronavirus in sommige landen weer sneller om zich heen grijpt. In Hongarije, waar zo’n 10 miljoen mensen wonen, zijn tot dusver ruim 4200 besmettingen vastgesteld en zeker 595 patiënten overleden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen