Boeren op tractoren onderweg naar Vrijthof in Maastricht

Print
Boeren op tractoren onderweg naar Vrijthof in Maastricht

Archieffoto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Maastricht / Itteren -

Zo’n veertien tractoren zijn zondagmiddag vanuit Midden-Limburg onderweg naar Maastricht.

Zij houden een publieksvriendelijke actie om te protesteren tegen de veevoermaatregel van de regering. Een woordvoerder van de politie zei dat de actie van Farmers Defence Force (FDF) vooraf is besproken met de politie en de gemeente Maastricht.

De bedoeling is dat de boeren zondag in de loop van de middag met maximaal achttien tractoren op het Vrijthof gaan staan en daar groenten en fruit uitdelen aan het winkelend publiek.

„Onderweg houden de boeren zich aan de normale verkeersregels. Ze mogen niet over de snelweg rijden”, zei de woordvoerder van de politie. „Het lijkt allemaal prima te gaan.” De politie begeleidt de tractoren niet, maar houdt wel de vinger aan de pols, aldus de woordvoerder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen