Klopjacht in Zwarte Woud: zwaarbewapende man bedreigt politie

Print
Klopjacht in Zwarte Woud: zwaarbewapende man bedreigt politie

Illustratiebeeld. Afbeelding: Getty Images

In het Duitse Oppenau, in het Zwarte Woud, is de politie een klopjacht gestart op een zwaarbewapende man. De verdachte heeft zondagmorgen, gewapend met pijlen, bogen, messen en pistolen, de politie bedreigd. Hij nam daarop hun wapens af. Nu is hij op de vlucht. De Duitse politie is massaal ter plaatse.

De politie heeft de mensen in Oppenau, 50 km ten noorden van Freiburg, opgeroepen om thuis te blijven. De voortvluchtige man zou camouflagekleding dragen. Er kan op dit moment niet ingeschat worden hoe gevaarlijk hij is en hoe zijn mentale toestand is, aldus de autoriteiten.

De politie had ‘s ochtends vernomen dat een verdachte man zich schuilhield in een hut. Toen agenten hem daar aantroffen, ontdekten ze dat hij een mes en een pistool had, evenals pijlen en bogen.

De man slaagde erin de politie te bedreigen en vervolgens zelfs te ontwapenen voordat hij de benen nam en het woud in vluchtte. Hoe dit is kunnen gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. De klopjacht is nog volop gaande.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen