WHO meldt opnieuw recordaantal nieuwe coronabesmettingen

Print
WHO meldt opnieuw recordaantal nieuwe coronabesmettingen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. In 24 uur tijd werden wereldwijd 230.370 nieuwe gevallen geregistreerd. Afgelopen vrijdag werd het vorige ‘record’ gevestigd, toen kwamen er volgens de WHO 228.102 besmettingen bij.

De grootste dagelijkse stijgingen deden zich voor in de Verenigde Staten, Brazilië, India en Zuid-Afrika. Het aantal dagelijkse doden als gevolg van het longvirus bleef de afgelopen dagen rond de 5000 sterfgevallen liggen.

Wereldwijd zijn meer dan 13 miljoen besmettingen geregistreerd en heeft het virus meer dan 565.000 doden veroorzaakt. Persbureau AFP becijferde dat sinds 1 juli bijna 2,5 miljoen nieuwe gevallen zijn gemeld, een recordaantal sinds de uitbraak van het gevreesde longvirus in december voor het eerst naar buitenkwam in China. Het aantal gemelde gevallen wereldwijd is in slechts anderhalve maand verdubbeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen