La Place sluit kwart van de filialen, ook Weert en Heerlen gaan dicht

© ANP

Restaurantketen La Place krijgt een enorme knauw door de coronacrisis en sluit bijna een kwart van de honderd filialen. Daarmee verkeren 480 mensen in onzekerheid.

Redactie

In Limburg gaat het om het filiaal in Heerlen, boven warenhuis Berden en de vestiging in Weert langs de A2. De La Place-restaurants in Venray, Sevenum en Roermond blijven open.

,,Er gaan sowieso geen gedwongen ontslagen vallen”, zegt cfo Ton van Veen van moederbedrijf Jumbo. „We gaan proberen voor alle mensen een oplossing te zoeken. Dat betekent dat we alles gaan doen om mensen te herplaatsen. En laat ik heel duidelijk zeggen: van het einde van La Place is geen sprake.”

De werknemers, zo’n 480 man, worden maandagavond geïnformeerd over de sluitingen, zo staat te lezen in een e-mail van Jumbo die in handen is van De Financiële Telegraaf. De managers van de betreffende vestigingen worden maandagochtend bijgepraat.

Het gaat om enkele snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden, onder meer in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Holten, Nieuwegein, Leiderdorp en Zevenaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal