‘Conservartieve Andrzesj Duda herkozen in Poolse verkiezingen’

Print
‘Conservartieve Andrzesj Duda herkozen in Poolse verkiezingen’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

De Poolse president Andrzesj Duda is met een nipte voorsprong op zijn liberale uitdager Rafal Trzaskowsi herkozen als Poolse leider, meldt de BBC.

Duda, die de eerste ronde van de presidentsverkiezingen eind juni ruim won, is er zondag ternauwernood in geslaagd de burgemeester van Warschau, Trzaskowski, de baas te blijven met net iets meer dan de helft van de stemmen. Hij kreeg ruim 51 procent van de stemmen, Trzaskowski bijna 49 procent, zo bleek toen vrijwel alle stemmen waren geteld.

De opkomst was hoog in deze stembusgang, waarin het land van ruim 38 miljoen inwoners een keuze moest maken tussen het conservatieve nationalistische beleid van Duda van de partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS) en de liberale pro-Europese Trzaskowski, die kandidaat was van het Burgerplatform.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen