Sporttribunaal draait schorsing Manchester City terug: club mag toch Champions League in

Print
Sporttribunaal draait schorsing Manchester City terug: club mag toch Champions League in

Sporttribunaal draait schorsing Manchester City terug: club mag toch Champions League in Afbeelding: AFP

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft het beroep van Manchester City tegen de Europese schorsing gehonoreerd. De Engelse topclub mag dus ‘gewoon’ actief zijn op het internationale toneel.

De UEFA sloot de inmiddels onttroonde kampioen voor twee jaar uit van deelname aan de Champions en Europa League vanwege ‘ernstige schendingen’ van de financiële spelregels.

Vrees

De nummer 2 van de Premier League vreesde dat veel topspelers zouden willen vertrekken als ze de komende twee seizoenen niet in de Champions League konden uitkomen. City zou bovendien tientallen miljoenen euro’s aan inkomsten mislopen.

Terugdraaien

De boete van 30 miljoen euro die de UEFA had opgelegd is teruggebracht naar 10 miljoen euro. City is wel schuldig bevonden aan het niet meewerken met de UEFA, maar niet van het breken van de financiële regels. Volgens de Europese voetbalbond zou City de sponsorbijdragen voor een te groot bedrag hebben bijgeschreven op de financiële balans. Daardoor kon de club meer uitgeven zonder de financial fairplay-regels te verbreken. Uit uitgelekte e-mails zou blijken dat de eigenaar Sheikh Mansour extra geld in de club had gestoken, maar dit werd opgeschreven als een sponsoring van Etihad.