Aantal besmettingen in België stijgt al een week

Print
Aantal besmettingen in België stijgt al een week

Afbeelding: ROBIN UTRECHT

Het gemiddelde aantal besmettingen met Covid-19 in België is de afgelopen dagen gestegen met 2 procent tot 90,3 bevestigde gevallen per dag.

Dat blijkt maandag uit de gegevens van de Belgische gezondheidsautoriteiten. Het is bijna een week geleden dat er een duidelijke daling in het aantal besmettingen was.

Onderschatting

De cijfers stijgen al een aantal dagen op rij. De afgelopen veertien dagen waren er per 100.000 inwoners 10,9 gevallen in België. De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen, in Brussel en in het zuiden van West-Vlaanderen. In totaal zijn in België 62.707 gevallen geregistreerd, maar dat is een onderschatting omdat er aan het begin van de epidemie niet voldoende tests beschikbaar waren. Sinds enkele weken worden er op zondag en maandag geen cijfers meer over het aantal overlijdens en ziekenhuisopnames gepubliceerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen