Amsterdam

Meerderheid van reizigers gaat dit jaar nog de uitgekeerde vakantievoucher gebruiken

Print
Meerderheid van reizigers gaat dit jaar nog de uitgekeerde vakantievoucher gebruiken

Vakantie vieren in het Bulgaarse Nessebar. Afbeelding: PETER SCHOLS

Bijna twee derde van de vakantiegangers die een voucher hebben ontvangen voor een vanwege de coronacrisis geannuleerde reis, gaan die nog dit jaar gebruiken. Dat meldt reisbrancheorganisatie ANVR op basis van onderzoek van GfK onder duizend reizigers in de tweede helft van juni.

Bijna de helft van de vakantiegangers met een reisvoucher wil die dit jaar nog gebruiken om een reis naar het buitenland te boeken. Zo’n 11 procent van de reizigers wil de waardebon inzetten voor een vakantie in Nederland.

Een kwart wacht tot ze de voucher kunnen inwisselen voor geld. Dat kan nu in de meeste gevallen niet omdat veel touroperators zelf niet veel geld hebben door de coronacrisis, aldus ANVR. De reizigers die hun geld terug willen en een reisvoucher met een dekking van het Stichting Garantiefonds Reisgelden hebben, krijgen maximaal na een jaar hun geld terug.

Van de ondervraagde vakantiegangers past 90 procent zijn boekingsgedrag aan door de coronacrisis. Zo stelt 40 procent van hen het boeken nog even uit en nog eens 20 procent boekt minder dan anders.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen