VVV haalt Frank Demouge en Dirk Marcellis naar trainersstaf

Print
VVV haalt Frank Demouge en Dirk Marcellis naar trainersstaf

Frank Demouge in 2014 in dienst van Roda JC Afbeelding: Carla Vos

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De trainersstaf van VVV-Venlo wordt versterkt met twee oud-voetballers. Frank Demouge wordt spitsentrainer en Dirk Marcellis keert terug bij de club waar hij in de jeugdopleiding begon als performance coach.

De 32-jarige Marcellis stopte onlangs met zijn commerciële functie bij PEC Zwolle en gaat nu verder bij VVV. ,,Ik heb afgelopen jaar een opleiding tot performance coach gedaan. Ik wil namelijk graag verder in het begeleiden van met name jonge spelers die de stap naar het eerste elftal gaan zetten. Als speler heb ik die weg ook bewandeld en heb ik ervaren dat het zó ontzettend belangrijk is dat je als jonge gast vanuit de club begeleiding krijgt in de, vaak grote, stappen die je zet. Als performance coach in opleiding ben ik ervoor om die jongens bij te staan en te begeleiden.”

Aanvallers

Demouge gaat specifiek aan de slag met de aanvallers van VVV. ,,Frank was altijd een typische spits. Een aanspeelpunt. Iemand met een neusje voor de goal. Die kwaliteiten heeft hij zeker niet verloren en daar maken we dan ook graag gebruik van. Hij zal voornamelijk met onze jonge voorhoede aan de slag gaan”, legt technisch directeur Stan Valckx het aantrekken van Demouge uit.