Leerlingen ontvangen diploma voor kijkje in het werkleven met gastdocenten

Print
Leerlingen ontvangen diploma voor kijkje in het werkleven met gastdocenten

Gastdocenten gaven tijdens de intelligente lockdown online les aan de basisschoolleerlingen (afbeelding ter illustratie). Afbeelding: ingimage

Kerkrade / Eygelshoven / Hoensbroek / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide -

Bovenbouwleerlingen van verschillende basisscholen in Limburg hebben het schooljaar afgesloten met een IMC Basis-certificaat of IMC Basis-diploma. De leerlingen kregen een dagdeel per week ‘lessen over later’ tijdens het programma van IMC Basis.

Die ‘lessen over later’ bestonden het afgelopen jaar uit wekelijkse lessen van gastdocenten, zoals gevangenbewaarders, journalisten, podiumkunstenaars, ondernemers en verpleegkundigen. In totaal hebben 320 bovenbouwleerlingen het programma succesvol afgerond. In Heerlen deden leerlingen mee van Basisschool Eikenderveld, Basisschool De Wegwijzer, de Broederschool, Basisschool De Schakel en Basisschool Sint Paulus. In Hoensbroek deed Basisschool De Vlieger mee en in Kerkrade Basisschool De Schakel. In de rest van Limburg deden basisscholen in Weert en Roermond mee, en vanaf volgend schooljaar zullen tevens locaties in Maastricht en Sittard starten met IMC Basis.

Tijdens de intelligente lockdown werkten honderden gastdocenten met een diversiteit aan beroepen en opleidingsniveaus mee aan het online lesaanbod. Alle leerlingen van groep 7 en 8 van de geselecteerde basisscholen mochten hen alles vragen en gingen aan de slag met ‘het echte werk’. Tijdens de vakgebieden die aan bod kwamen, zoals horeca, geneeskunde, recht, podiumkunsten, ondernemen en journalistiek draaiden de leerlingen onder andere mee bij de PI Sittard, Hotelschool Maastricht, De Limburger, Zuyderland MC en de rechtbank.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen