Amsterdam

ACM breidt onderzoek naar beoogde overname van Corendon door branchegenoot Sunweb uit

Print
ACM breidt onderzoek naar beoogde overname van Corendon door branchegenoot Sunweb uit

Afbeelding: AFP

Er is meer onderzoek nodig voor de beoogde overname van reisorganisatie Corendon door branchegenoot Sunweb. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer weten over de gevolgen voor de concurrentie. Daarom gaat de deal voorlopig nog niet door.

De ACM wijst erop dat Sunweb en Corendon beide grote aanbieders zijn van pakketreizen voor zonvakanties naar onder andere bestemmingen rondom de Middellandse Zee. Na de overname blijven er in Nederland weinig andere aanbieders van pakketreizen over. Naast concurrent TUI gaat het om een aantal kleinere aanbieders.

Als er minder concurrenten in de markt actief zijn, kan dit mogelijk leiden tot duurdere of minder goede pakketreizen voor vakantiegangers. Ook wordt de combinatie Sunweb/Corendon mogelijk dusdanig groot dat andere aanbieders moeilijker vliegtuigstoelen kunnen boeken voor hun pakketreizen. Daarom is volgens de toezichthouder meer onderzoek nodig.

Sunweb heeft bij de toezichthouder al aangegeven een vergunning aan te vragen voor de overname. De ACM gaat daarna vervolgonderzoek doen onder consumenten en concurrenten om te kijken of er na de overname voldoende concurrentie overblijft.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen