Jantien Kuperus directeur Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek

Print
Jantien Kuperus directeur Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Spaubeek / Beek -

Jantien Kuperus (51) wordt de directeur van Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek. Ze start op 1 oktober en gaat leiding geven aan ruim duizend medewerkers.

De in Sittard woonachtige Utrechtse is momenteel bestuurder van Via Jeugd, een organisatie voor gespecialiseerde jeugdhulpverlening. Daarvoor was zij onder meer algemeen directeur van de Kredietbank Limburg en manager bij Wonen Limburg en het COA.

Kuperus gaat deel uitmaken van de zeshoofdige directie van de gemeente Sittard-Geleen en is formeel ook (beoogd) directeur van Vixia en van de gemeenschappelijke regeling (GR) WSW. Ze volgt John Heesen op, die op dit moment op interimbasis directeur is van het Participatiebedrijf.

In het Participatiebedrijf - dat op 1 januari 2020 van start ging - bundelen Vixia en de sociale diensten van de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen hun krachten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen