Klopjacht naar ‘Rambo van het Zwarte Woud’ gaat tweede dag in

Print
Klopjacht naar ‘Rambo van het Zwarte Woud’ gaat tweede dag in

Afbeelding: EPA

Tientallen agenten en helikopters zijn maandag voor de tweede dag op rij ingezet voor een klopjacht op een voortvluchtige gewapende man in het Zwarte Woud. De man, gekleed in camouflagekledij en bewapend met pijl en boog, pistool en een mes, zou recht uit de film ‘Rambo’ kunnen komen.

Zondag kreeg de lokale politie van Oppenau melding van een gewapende man bij een boshut. Vier agenten kwamen ter plaatse en troffen er een 31-jarige man aan, gekleed zoals Sylvester Stallone in de ‘Rambo’-films, wat de Duitse media meteen inspireerde om hem de bijnaam ‘Rambo van het Zwarte Woud’ te geven.

Lees ook: Klopjacht in Zwarte Woud: zwaarbewapende man bedreigt politie

De politie kon de man, geïdentificeerd als Yves Rausch, eerst zonder problemen benaderen. Hij werd echter plotseling agressief en trok een mes en een pistool. Hij maakte de vier politiemensen hun dienstwapen afhandig en vluchtte de bossen in.

In het stadje blijven scholen, kleuterscholen en het zwembad maandag dicht. Burgemeester Uwe Gaiser heeft de circa 4.700 inwoners van Oppenau dringend verzocht niet de deur uit te gaan.

Vliegverbod

Het woud is onoverzichtelijk terrein, wat de zoektocht bemoeilijkt. Daarnaast kent de man de omgeving waarschijnlijk goed; hij is er eerder gesignaleerd. De autoriteiten hebben een vliegverbod boven Oppenau afgekondigd, dat geldt ook voor drones.

Rausch is geen onbekende van de politie. Hij komt uit Oppenau waar hij een jaar geleden uit zijn woning is gezet. Hij werd al verdacht van afpersing en verboden wapenbezit, meldden Duitse media. Hij heeft nu mogelijk minstens vier semi-automatische pistolen bij zich en kan zeker 64 schoten lossen, zo schat de politie in. Ook speurhonden worden ingezet.

Klopjacht naar ‘Rambo van het Zwarte Woud’ gaat tweede dag in
Bij de zoektocht worden meerdere helikopters ingezet. De man is geïdentificeerd als Yves Rausch. Foto: EPA

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen