Verwarde Gelener gewond afgevoerd na buurt in spanning te hebben gehouden

Print
Verwarde Gelener gewond afgevoerd na buurt in spanning te hebben gehouden

De verwarde bewoner werd afgevoerd nadat hij zichzelf had verwond. Afbeelding: De Limburger

Geleen -

Een verwarde man heeft dinsdagmiddag een aantal bewoners van de Oranjelaan een tijdlang in spanning gehouden. Volgens de politie dreigde hij zichzelf iets aan te doen. Dat deed hij uiteindelijk ook, waarna hij met verwondingen per ambulance werd afgevoerd.

Rond het middaguur zetten handhavers een deel van de Oranjelaan in Geleen af, omdat een bewoner van een appartement ‘voor een dreigende situatie zorgde’. Behalve politiewagens stonden ambulances klaar om te voorkomen dat de man zichzelf iets zou aandoen. Agenten postten een tijd voor de woning, terwijl hulpdiensten met de man in contact probeerden te komen.

Inval

Uiteindelijk braken agenten rond 13.30 uur de deur open en vielen de woning binnen. Een tiental minuten later werd de bewoner die zichzelf had verwond op een brancard in een gereedstaande ambulance afgevoerd. Hoe ernstig de verwondingen zijn kon de politie niet zeggen. Intussen wachtten bewoners tot ze terug konden in hun woning. Rond 14.00 uur gaf de politie het sein dat alles veilig was.

Lees ook: Aantal meldingen over verwarde personen verdubbeld: in deze plaatsen zijn de meeste incidenten

Het is niet voor het eerst dat de bewoner voor problemen zorgt, zeggen omwonenden. De man zou hier een jaar of acht geleden vanuit de maatschappelijke opvang zijn komen wonen en sindsdien geregeld voor overlast zorgen. De politie kwam daarvoor volgens buurtbewoners ook geregeld in actie. Uit de flatwoning klonken geregeld geluiden die voor dreiging zorgden. De politie kan vanwege privacy nog niet zeggen wat er precies aan de hand was en of ze al vaker heeft opgetreden tegen de bewoner.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen