Familievriendelijk Gallo-Romeins Museum

© Dacia Felix Expo

Met een speelse luisterzoektocht heeft het Gallo-Romeins Museum in Tongeren er een toffe gezinsactiviteit bij. Samen met archeoloog Bob de Graver ontdek je met je kinderen het verre verleden van onze regio. Dat maakt de tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ extra aantrekkelijk.

Ook de tijdelijke expo ‘Dacia Felix’ is kindvriendelijk. Die loopt nog tot 2 augustus. Daarna moeten de topstukken onherroepelijk terug naar Roemenië.

Gallo Romeins Museum

Van Neanderthaler tot Gallo-Romein

In het Gallo-Romeins Museum ontdek je het fascinerende verhaal over het leven van de mens in onze regio, van in de prehistorie tot de vroege middeleeuwen.

Neanderthalers, de eerste groepen Homo Sapiens, Bandkeramische boeren, Kelten en Eburonen, Romeinen en Franken … ze lieten allen hun sporen na. Er zijn meer dan 2.000 authentieke objecten te zien: vuurstenen vuistbijlen, metalen zwaarden, fijnzinnige juwelen en intrigerende godenbeeldjes.

Schaalmodellen, films, levensechte figuren in kunsthars, … maken het museum tot een leerrijke en ontspannende plek voor jong en oud. Niet voor niets kreeg het Gallo-Romeins Museum in 2011 de prestigieuze titel van ‘Europees Museum van het Jaar’.

Op luistertocht met Bob de Graver

Bij aankomst in het museum pik je een audioguide op. Er is een versie voor volwassenen en kinderen, in vier talen. Je kroost wordt op sleeptouw genomen door Bob de Graver. Vol passie vertelt de archeoloog over die lang vervlogen tijden.

Deze zomer verkennen jonge tijdreizigers de collectie met een gloednieuw speurboekje. Het staat boordevol opdrachten. Hiervoor moeten ze geregeld hun oren spitsen. De luistertocht maakt deel uit van ‘Schatten van Vlieg’, met als jaarthema ‘Hoor jij wat ik hoor?’. Wie de tocht tot een goed einde brengt, kraakt de code. Die brengt de deelnemers op het spoor van de ‘Schat van Vlieg’.

De luisterzoektocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en is er tot eind augustus. Het boekje is inbegrepen in de toegangsprijs. Voor kinderen bedraagt die 1 euro.

Wondermooie expo Dacia Felix verlengd tot 2 augustus

Dacia Felix neemt je mee naar het verre verleden van Roemenië. De tijdelijke tentoonstelling is als een spannende reis, steeds dieper terug in de tijd. Topstukken zijn goud- en zilverschatten van Daciërs en Geten. Ze staan te pronken in een sfeervolle setting met filmbeelden van grootse landschappen. Ook deze expositie is kindvriendelijk dankzij een fijne audioguide, een fotoquiz en educatieve spellen.

info

Je kan het museum alleen bezoeken na reservering!

Gallo-Romeins Museum | Kielenstraat 15 | 3700 Tongeren | 012 67 03 30

www.gallo-romeinsmuseum.be